Uz sākumu Pētniecība Aktualitātes LSPA FIZIOTERAPIJAS STUDENTI APGUVUŠI STARPTAUTISKU APMĀCĪBAS KURSU PAR STARPDISCIPLINĀRU PIEEJU VECU ĻAUŽU APRŪPĒ
LSPA FIZIOTERAPIJAS STUDENTI APGUVUŠI STARPTAUTISKU APMĀCĪBAS KURSU PAR STARPDISCIPLINĀRU PIEEJU VECU ĻAUŽU APRŪPĒ Drukāt
Piektdiena, 12 maijs 2017 14:15

DSC 0167LSPA Fizioterapijas otrā un trešā kursa studenti Artūrs Dāvis PAEGLIS, Edvards ZIEDONIS, Dāvis VEGNERS, Valērija SOBOĻEVA un Aijens TRUŠINS, no 24. -28.aprīlim, piedalījās “Nordplus” augstākās izglītības programmas intensīvajos mācību kursos “Starpdisciplinārā pieeja vecu ļaužu aprūpē” (Multidisciplinary approach in elderly care). “Nordplus” programmas MultiNEC augstskolu tīkls apvieno Skandināvijas un Baltijas partnerus ar mērķi izglītot un veidot nākotnes veselības aprūpes speciālistus, attīstot viņos starpdisciplināru domāšanu.

MultiNEC projekta tīklā darbojas Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Latvijas Ergoterapeitu asociācija, Lietufvas Sporta universitāte, University of Gävle Zviedrijā un Satakunta University of Applies Sciences Somijā. Tīklu koordinē Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža, kas šogad bija arī intensīvo kursu organizatore.

Intensīvo kursu laikā studenti kopā ar nozaru speciālistiem iejutās starpdisciplināras komandas darbā, kur ieguva jaunas zināšanas lekcijās, kā arī veica situāciju analīzi un devās pieredzes apmaiņas vizītēs uz dažādām Rīgas vecu ļaužu aprūpes iestādēm.

Intensīvo kursu izstrādē iesaistīti 24 studenti un vairāk nekā 10 speciālist, kas pārstāv dažādas nozares – māszinības, fizioterapiju, masāžu un hidroterapiju, ergoterapiju un sporta zinātnes. Mācību kursā piedalījās veselības aprūpes studenti un speciālisti no Zviedrijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Bulgārijas. Jāatzīmē, ka studenti, ne tikai ieguva teorētiskas zināšanas, bet arī komunicēja savā starpā un izzināja atšķirības veselības aprūpē citās valstīs.

Studentiem bija iespēja papildināt savas zināšanas ar informatīvām lekcijām par ergoterapiju, senioru vecumposmu īpatnībām, psihosociālo un fizisko veselību, ētiku, kā arī piedalīties praktiskās nodarbībās hidroterapijā, izmēģināt pielāgoto palīgierīču pielietojumu, un citas fiziskās aktivitātes.

Projekta galvenais mērķis, pēc studentu domām, bija izjust starpdisciplināras komandas darbu, būt daļai no komandas lēmumu pieņemšanā, veidot kontaktu ar citiem veselības aprūpes speciālistiem – medmāsām, masieriem, sporta zinātnes studentiem, fizioterapeitiem, ergoterapeitiem.

Nedēļas sākumā speciālisti un studenti sadalījās grupās, veidojot starpdisciplināru komandu ar uzdevumu apskatīt noteiktu pacientu, aizpildīt ICF –International Classification of Functioning, klasifikatoru un veidot prezentāciju. Nedēļas noslēgumā, kā gala darbs, bija jāprezentē savas komandas veikums un katra speciālista loma pacienta rehabilitācijas procesā.

Studentus priecēja arī tas, ka, papildus intensīvajām apmācībām, bija dažādi izklaidējoši pasākumi, ekskursijas, kopīgas vakariņas, kas ļāva socializēties un neformālā gaisotnē iegūt jaunus kontaktus un draugus no citām valstīm.

Nedēļas beigās katram studentam tika izsniegts sertifikāts par dalību un sekmīgi nokārtotiem intensīvās apmācības kursiem. No LSPA programmā piedalījās LSPA docētāji – prof. Aija Kļaviņa, Mārtiņš Čampa un Karīna Ostrovska.

Informāciju sagatavoja:
LSPA programmas “Fizioterapija 3. kursa students
Artūrs Dāvis Paeglis
sadarbībā ar LSPA
sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāju
Ilzi Āķi-Vīksni, 29445209

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv