Uz sākumu Jaunumi LSPA aktualitātes LSPA ROTAĻU KURSA IETVAROS AKADĒMIJĀ NOTIEK SIRSNĪGI SPORTA PASĀKUMI BĒRNIEM
LSPA ROTAĻU KURSA IETVAROS AKADĒMIJĀ NOTIEK SIRSNĪGI SPORTA PASĀKUMI BĒRNIEM Drukāt
Pirmdiena, 03 jūnijs 2013 12:42

 DSC00002013.gada maijā LSPA Rotaļu kursa ietvaros tika noorganizēti 3 pasākumi bērniem, kuros sportiskas aktivitātes vadīja 3.kursa studenti - topošie sporta skolotāji no grupām 3.1, 3.2, 3.6 un 3.7.

14.maijā akadēmijā viesojās 34 četrus līdz sešus gadus veci  bērni no Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķītis”, ar kuru LSPA Teorijas katedrai jau 3 gadus ir noslēgts līgums par sadarbību,  sporta skolotājas Daces Liniņas vadībā.  Bērnudārzniekiem sportiskas aktivitātes sagatavoja un vadīja 3.2 un 3.6. grupas studenti. Pēc pasākuma mazajiem sportistiem tika uzdāvinātas grāmatiņas par sižetiskām fiziskām aktivitātēm bērniem kopā ar vecākiem, kuras pagājušā gadā šie paši studenti sagatavoja „Skolas un pirmsskolas sporta didaktikas” nodarbībās. Bērni rotaļājās gan ārā, gan lielajā vingrošanas zālē un pēc tam devās ekskursijā pa akadēmijas telpām: manēžu, ledus halli un sporta zālēm.

22.maijā docente Inta Bula-Biteniece uzaicināja akadēmijā viesoties Limbažu sākumskolas 1.klašu skolēnus. Izrādās, tā ir ļoti sportiska skola! Kā liecina viņu uzzīmētais plakāts, bērni vingro, lec, met, skrien un pat airē!  Šoreiz pasākumu un ekskursiju pa akadēmijas sporta zālēm vadīja studenti no 3.1 un 3.7 grupām.

27.maijā rotaļas, spēles, stafetes un atrakcijas vadīja studenti no visām četrām minētajām grupām. Projektu nedēļas „Fiziskās aktivitātes un veselīgs uzturs” ietvaros  pasākumā piedalījās 34 skolēni no Āgenskalna sākumskolas 4.c klases, skolotājas Sintijas Liepiņas vadībā. Aktivitātes notika gan LSPA A korpusa sporta zālē, gan abās vingrošanas zālēs, kā arī stadionā. Pēc tam skolēni apmeklēja vieglatlētikas manēžu,  šautuvi, ledus halli, cīņas sporta zālē noskatījās džudo paraugdemonstrējumus 4.kursa studentu Ulda Borska un Nika Lemeševska izpildījumā, izmēģināja trenažierus Smagatlētikas katedras Funkcionālo spēju un fizisko īpašību pētniecības laboratorijā. Pasākuma noslēgumā profesore Inta Māra Rubana bērniem nolasīja speciāli viņiem sagatavotu lekciju par veselīgu dzīvesveidu un uzturu.

Pēc pasākuma saņēmām Āgenskalna sākumskolas 4.c klases skolēnu zīmētās un rakstītās atsauksmes par projektu nedēļas pasākumu: bērniem ļoti patika gan studentu vadītās stafetes un rotaļas, gan lekcija par veselīgu dzīvesveidu, no kuras viņi paņēmuši sev noderīgas zināšanas, gan šautuves apmeklējums, gan džudo paraugdemonstrējumi, gan smagatlētikas katedrā izmēģinātais trenažieris un viņi vēlētos atgriezties LSPA, jo šeit „bija tiešām jautri un forši, šeit ir jauki pedagogi un laba atmosfēra, un varētu uzzināt vēl daudz ko jaunu”. 4 c klase ir ļoti sportiska klase, daudzi skolēni nodarbojas ar basketbolu, florbolu, peldēšanu, tenisu, arī vingrošanu, šahu, un daži bērni  nākotnē vēlētos studēt LSPA. 

Gan Limbažu sākumskolas, gan Āgenskalna sākumskolas skolēni saņēma Jutas Melles sagatavotos diplomus par piedalīšanos LSPA rīkotajā pasākumā. Āgenskalna sākumskolas 4.c klases balvas sponsorēja Līgatnes papīrfabrika, visiem skolēniem uzdāvinot zīmēšanas blokus. Paldies Līgatnei!

Liels paldies profesorei Inta Mārai Rubanai, asoc. prof. Laimai Saivai, docentam Andrim Pimenovam un profesoram Leonīdam Čuprikam par aktīvu un ieinteresētu līdzdalību pasākuma norisē.

Par aktivitāti pasākumu organizēšanā paldies visiem 3.kursa studentiem, bet īpaši Annijai un Jutai; par azartu un emocionālu rotaļu vadīšanu - Ditai, Litai, Zaigai, Laurai; par iejūtību un sirsnību pret bērniem Agnesei, Pēterim, Gunitai, Madarai, Sintijai, Neldai, Kārlim.


Informāciju sagatavoja:

docente Irēna Dravniece.

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv