LSPA MĀCĪBSPĒKI STIPRINA SADARBĪBU AR NORVĒĢIJAS SPORTA ZINĀTNES AUGSTSKOLU PIELĀGOTO FIZISKO AKTIVITĀŠU JOMĀ Drukāt
Pirmdiena, 26 septembris 2016 02:00


Logo Norway grant

IMG-20160907-WA0000No 5.-12. septembrim LSPA prof. Aija Kļaviņa un asistente Karīna Ostrovska apmeklēja Norvēģijas sporta zinātnes augstskolu (NSSS) un tās struktūrvienības, lai kopā ar Norvēģijas kolēģiem turpinātu LSPA koordinētā starptautiskā pētniecības projekta "Veselības un sociālie indikatori dalībai fiziskās aktivitātēs bērniem ar invaliditāti” darba gaitu un strādātu pie zinātniskā projekta rezultātu analīzes datu papildināšanas kvalitatīvo indikatoru sadaļā, kā arī vienotos par  starptautisko publikāciju izstrādes procesu.

 

Vizītes laikā prof. A. Kļaviņa un K. Ostrovska piedalījās Norvēģijas nacionālajā pielāgoto fizisko aktivitāšu seminārā, kuru apmeklēja vairāk nekā 100 dalībnieki. A. Kļaviņa sniedza prezentāciju par Latvijā notiekošajām pielāgotām fiziskām aktivitātēm rehabilitācijā. Savukārt K. Ostrovska vienojās ar Norvēģijas hidroterapijas speciālistiem par iesaistīšanos LSPA studentu apmācībā un arī Latvijas speciālistu profesionālajā pilnveidē.

LSPA pārstāves tikās un vienojās par turpmāku sadarbību arī ar NSSS Treneru un psiholoģijas nodaļu, kuru vada prof. Marita Sorensena. Panāktās sadarbības ietvaros, no 2017.gada 23. līdz 29. janvārim LSPA apmeklēs NSSS pēcdoktrantūras pētniece, pasniedzēja Anni Metti-Bredahla, kuras zinātniskā joma ir iekļaušana, motivācija un sporta psiholoģija.  A. Metti-Bredahla ir ne tikai pētniece, bet arī neredzīga sportiste, vairāku Paralimpisko spēļu dalībniece. Savukārt no 2016.gada 21. līdz 27.novembrim LSPA apmeklēs Norvēģijas sporta zinātnes augstskolas pētnieks prof. Ojvids Standals. LSPA apmeklējumi notiks akadēmiskās mobilitātes ietvaros.

Tiekoties ar NSSS administratīvo personālu veikts studiju mobilitātes izvērtējums trim LSPA maģistratūras programmas “Pielāgoto fizisko aktivitāšu speciālists rehabilitācijā” studentēm - Lindai Mitronei, Simonai Galvanovskai un Jekaterinai Barinovai, kuras no 2016. gada 1.marta līdz 31.maijam studēja Norvēģijas sporta zinātnes augstskolā. NSSS rehabilitācijas centra Beitostolenē (230 km no Oslo) galvenā fizioterapeite Mette Lein un viņas kolēģi slavēja LSPA studentes, kuras rehabilitācijas centrā veica praksi pēc studiju kursu apgūšanas NSSS. Studenšu augstā darba kvalitāte un pozitīvā attieksme deva zaļo gaismu studentiem no LSPA papildināt savas zināšanas NSSS arī turpmāk, studējošo mobilitātes ietvaros .

Akadēmisko mobilitāti finansē EEZ/Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētā projektu īstenošanas aktivitāte “Stipendijas”, projekts “Inovatīvi fizisko aktivitāšu mērījumi veselības aprūpes un sporta zinātnes studijās” (nr. EEZ/NFI/S/2015/021).

Informāciju sagatavoja:
prof. Aija Kļaviņa,
projekta koordinatore

1

2

3

4

 

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv