Uz sākumu Jaunumi LSPA aktualitātes PAR DROŠĪBAS PASĀKUMU ORGANIZĀCIJU COVID-19 INFEKCIJAS IEREBOŽOŠANAI LSPA
PAR DROŠĪBAS PASĀKUMU ORGANIZĀCIJU COVID-19 INFEKCIJAS IEREBOŽOŠANAI LSPA Drukāt
Otrdiena, 31 augusts 2021 18:47

Augstskolas rektors Juris Grants š.g. 31. augustā izdeva rīkojumu Nr.81“Par kārtības Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā apstiprināšanu” ar kuru nosaka iekšējā normatīva izdošanas tiesisko pamatu un mērķi, adresātus, epidemioloģiskās drošības pasākumu organizēšanas kārtību, atbildīgo amatpersonu tiesības un pienākumus izvirzīto uzdevumu izpildē, atbildību par pieļautajiem pārkāpumiem, kā arī kārtības stāšanās spēkā termiņu.

Ar šo rīkojumu ir atcelta iepriekšējā kārtība Covid – 19 infekcijas izplatības ierobežošanā augstskolā, kas bija spēkā no 15. jūnija.

Jaunā kārtība attiecas uz LSPA darbiniekiem, studējošiem un apmeklētājiem un normatīvs ietver pasākumu kopumu – informēšanu, distancēšanos, higiēnu un personas veselības stāvokļa uzraudzību.

LSPA ir noteikusi darba un studiju procesa organizācijas kārtību ar kuru līdz 10.oktobrim klātienē notiek tikai praktiskās nodarbības, bet no 11.oktobra klātienē notiek praktiskās un teorētiskās nodarbības.

Līdz 10.oktobrim studējošie un darbinieki augstskolā klātienē var atrasties ar sadarbspējīgiem vakcinācijas un/vai pārslimošanas sertifikātiem, kā arī derīgu Covid-19 negatīvu testu. No 11. oktobra studējošie un pedagoģiskais personāls augstskolā klātienē varēs ierasties tikai ar sadarbspējīgiem vakcinācijas un/vai pārslimošanas sertifikātiem.

Personām, ar derīgu negatīvu Covid-19 testu, atrodoties augstskolas telpās pastāvīgi ir jālieto mutes un deguna aizsegs, savukārt personām ar sadarbspējīgiem vakcinācijas un/vai pārslimošanas sertifikātiem – mutes aizsegs ir jālieto tikai koplietošanas telpās. Klātesošajiem ir jāievēro roku higiēnas noteikumi, augstskolā nedrīkst atrasties personas ar akūtas elpceļu infekcijas saslimstības pazīmēm, aizliegts atrasties personām, kurām konstatēta saslimšana, noteikta karantīna, izolācija vai pašizolācija. Par attiecīgu kārtību un distances ievērošanu klātesošos informē brīdinoši uzraksti. Rīkojuma adresāti arī aicināti savās mobilajās iekārtās izmantot speciālo aplikāciju “Apturi Covid” . Informācija par aktualitātēm ierobežojumu saturā tiks sagatavota un nosūtīta uz darbinieku e-pastiem un publicēta LSPA mājaslapā un sociālajos tīklos.

Atbalsta personāla darbinieks, kuram nav sadarbspējīgs vakcinācijas un/vai pārslimošanas sertifikāts, var savus darba pienākumus veikt attālināti, ja tas ir saskaņots ar tiešo vadītāju un šādi netiek ietekmēta darba līgumā noteikto pienākumu izpilde.

Rektors ar atsevišķu rīkojumu var noteikt ierobežojumus studējošo skaitam, kas var īstenot studiju procesu klātienē, ja tas ir nepieciešams. Epidemioloģiskās situācijas dēļ un ņemot vērā studiju programmas specifiku, var tikt pieņemts lēmums arī par studiju procesa daļēju vai pilnībā īstenošanu attālināti. Līdz 10. oktobrim praktiskajās nodarbībās fizisko aktivitāšu laikā iekštelpās grupās, kurās ir gan studējošie ar derīgiem izslimošanas un/vai vakcinācijas sertifikātiem, gan studējošie ar negatīvu Covid -19 testu, maskas nelieto tikai fizisko aktivitāšu laikā. Personiskos aizsardzības līdzekļus pilnībā var nelietot šādās nodarbībās, ja grupā ir tikai studējošie ar derīgiem izslimošanas un/vai vakcinācijas sertifikātiem. Ja praktiskās nodarbības ar fiziskām aktivitātēm notiek ārtelpās, personiskos aizsardzības līdzekļus nelieto, bet iespēju robežās nodrošina distancēšanos. Speciāls regulējums attiecas uz nodarbībām peldbaseinā.

Darbiniekiem, studējošajiem ir jāievēro augstskolā noteiktā kārtība par personu kustības plūsmu. Studējošiem pēc nodarbības ir jāatstāj telpas, lai tās var izvēdināt, kā arī nav pieļaujama drūzmēšanās pirms nodarbībām. Personas, kas nepakļaujas augstskolā noteiktai kārtībai un pēc aizrādījuma par pārkāpumu, ignorē to, var tikt izraidītas no augstākās izglītības iestādes. LSPA telpās drīkst neielaist personas, ja netiek ievērota iestādē noteiktā kārtība. Personas, kurām konstatēta saslimšana ar Covid-19 , LSPA telpās var atgriezties tikai ar ārsta norādījumu, ja pirms tam ir ņemta darbnespējas lapa.

LSPA atbildīgā persona par epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu ir LSPA Studiju departamenta vadītājs Ivars Kravalis vai ar rektora rīkojumu iecelta persona viņa prombūtnes laikā. Jaunā kārtība stājas spēkā no 2021.gada 1.septembra.

Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Studiju departamenta vadītāju I.Kravali, rakstot uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu vai zvanot uz tālruni: 67799522.

 

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv